Tadić danas počinje konsultacije o vladi

Izvor: Politika, 21.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić danas počinje konsultacije o vladi

Predsednik Srbije će u toku dana primiti predstavnike svih izbornih lista koje su ušle u parlament

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić obaviće danas zvanične konsultacije sa predstavnicima izabranih izbornih lista u zgradi predsednika Srbije, posle čega će predložiti kandidata za predsednika Vlade Srbije, saopštila je Pres služba predsednika republike.

Predsednik Tadić uputio je poziv svim predstavnicima izabranih izbornih lista.„Na osnovu člana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 112. stav 1. tačka 3. Ustava Republike Srbije i Izveštaja o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije koji je usvojila Republička izborna komisija, obaviću razgovore sa predstavnicima izabranih izbornih lista na izborima održanim 11. maja 2008. godine, posle čega ću Narodnoj skupštini predložiti kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Konsultacije će se obaviti u četvrtak, 22. maja, a prvi razgovor zakazan je za 10 sati sa predstavnicima liste Za evropsku Srbiju – Boris Tadić.

U 11 sati Tadić će razgovarati sa predstavnicima liste Srpska radikalna stranka–dr Vojislav Šešelj, a sat kasnije sa predstavnicima liste Demokratska stranka Srbije–Nova Srbija – dr Vojislav Koštunica.

U 13 sati predviđen je susret sa koalicijom Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Jedinstvena Srbija, a u 14 sa Liberalno-demokratskom partijom.

Tadić će se u 15 sati sresti sa predstavnicima Mađarske koalicije – Ištvan Pastor, u 16 sa predstavnicima Bošnjačke liste za evropski Sandžak – dr Sulejman Ugljanin, a u 17 sati razgovaraće sa Koalicijom Albanaca Preševske doline.

Tanjug

[objavljeno: 22/05/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.