Tadić: Srbi u regionu - most dobrosusedskih odnosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbi u regionu - most dobrosusedskih odnosa

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas Srbima u regionu da moraju da budu lojalni građani u zemljama u kojima žive, naglasivši da su oni most dobrosusedskih odnosa Srbije i država koje je okružuju.

Tadić je, na konstitutivnoj sednici Saveta za odnose sa Srbima u regionu kojom je predsedavao, naglasio da je očuvanje identiteta Srba u regionu od izuzetnog značaja, saopštila je Pres-služba predsednika Srbije.

On je dodao da je za to prevashodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neophodno negovati sopstveni jezik, kao osnovu identiteta svakog naroda.

фото: Бета

Članovi Saveta š se tokom sednice upoznali sa položajem Srba u zemljama regiona i dosadašnjim radom ministarstava zaduženih za odnose sa Srbima u okruženju.

Savet će se starati o saradnji, zaštiti interesa i unapređivanju odnosa Srbije sa Srbima u regionu, navodi se u saopštenju.

Članovi novoformiranog Saveta su predsednik Republike, koji je ujedno i predsednik Saveta, predsednik Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanovići predsednik Vlade Mirko Cvetković

Članovi Saveta su ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, ministar dijaspore Srđan Srećković, ministar prosvete Žarko Obradović, ministar kulture Nebojša Bradić, ministar vera Bogoljub Šijaković i ministar finansija Diana Dragutinović.

U Savetu su, takođe, predsednik Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić i predstavnik Srpske pravoslavne crkve vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.