Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Španija jedan od najznačajnijih srpskih partnera

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas u Beogradu sa šefom španske diplomatije Migelom Anhelom Moratinosom (Miguel Angel) o evropskim perspektivama Srbije, saopštio je Tadićev kabinet.

"Tadić je istakao angažovanje i pomoć ministra Moratinosa u naporima Srbije da što pre postane kandidat za punopravno članstvo u Evropskoj uniji i ponovio da je to strateški cilj naše zemlje, naglašavajući da je Španija jedan od najznačajnijih partnera Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na tom putu", navodi se u saopštenju.

Tadić se zahvalio Španiji na principijalnoj podršci u očuvanju suvereniteta i integriteta naše zemlje.

Moratinos je danas u Beogradu bio počasni gost Druge ambasadorske konferencije Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Moratinos se obratio skupu i najpre se na srpskom zahvalio šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću i predsedniku Srbije Borisu Tadiću na učešću na konferenciji.

"Posle 25 godina došao sam u Srbiju i zatekao novu, savremenu, dinamičnu i demokratsku Srbiju na putu ka Evropskoj uniji", rekao je Moratinos na srpskom.

Moratinos sutra kreće u turneju po Bliskom istoku, u okviru napora Evropske unije da se postigne primirje u pojasu Gaze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tadić i Moratinos o evropskim perspektivama Srbije

Izvor: Kurir, 12.Jan.2009, 02:37

BEOGRAD, 11. januara (Tanjug) - Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas s ministrom inostranih poslova Španije Hozeom Anhelom Moratinosom o evropskim perspektivama Srbije, saopštila je Pres služba predsednika Republike. Predsednik Tadić je istakao angažovanje i pomoć ministra Moratinosa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.