Tadić: Niko nije zaštićen od istrage o korupciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Niko nije zaštićen od istrage o korupciji

BERLIN - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče da je lično pogođen činjenicom da je istaknuti član Demokratske stranke Goran Knežević uhapšen, ali je ponovio upozorenje da niko neće biti zaštićen ukoliko se dokaže da je umešan u korupciju.

"Lično sam pogođen zbog hapšenja Gorana Kneževića i želeo bih da on u sudskom postupku iskoristi pravo da dokazuje svoju nevinost i da je dokaže", rekao je Tadić u Berlinu, gde će mu sutra biti uručena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagrada "Kvadriga" za "hrabru političku nepokolebljivost".

"Niko nije zaštićen, ni ja kao predsednik, kao što nisu zaštićeni ni ljudi koji nisu na funkcijama, jer Srbija pre ulaska u EU mora da reši problem korupcije i druge probleme", rekao je srpski predsednik.

"Što pre to rešimo manja će biti cena ulaska naše zemlje u Evropsku uniju", zaključio je Tadić.

On je istakao da "niko nije zaštićen pred istragom od korupcije, niti je neko kriv dok se to ne dokaže" i podsetio da su to postulati svakog civilizovanog društva.

To što se u slučaju Kneževića radi o veoma istaknutom članu DS-a samo svedoči da sadašnja vlada Srbije i on kao predsednik Republike misle veoma ozbiljno kada kažu da niko ne moze biti zaštićen, ukoliko se dokaže da je umešan u korupciju, objasnio je Tadić.

On je dodao da član bilo koje stranke treba da bude jednak pred zakonom i da svi treba da imaju isti tretman.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.