Tadić: Borićemo se za Srbiju u Evropi

Izvor: Blic, 18.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Borićemo se za Srbiju u Evropi

Predsednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je večeras da će se lista "Za evropsku Srbiju" boriti za Srbiju u Evropi, Srbiju koja rešava svoje probleme a ne za državu koja se oslanja na mitove i ide u izolaciju.



Tadić je na predizbornom mitingu u Kruševcu pred oko 1.500 pristalica okupljenih na Trgu kosovskih junaka, rekao da Srbija veruje u život, u svoje mesto u Evropi i svoj identitet i da neće dozvoliti još jedan poraz.

"Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kažemo 'evropska Srbija', mi mislimo na 200.000 novih radnih mesta, mislimo na milion ljudi koji treba da žive od tih 200.000 plata, na onih 670.000 porodica koje dobijaju plate od poslova sa EU", kazao je Tadić, podsećajući da je od 2000. godine oko dve trećine investicija u Srbiju stiglo iz evropskih zemalja. Prema njegovim rečima, pobeda na izborima se može ostvariti samo ako se veruje u politiku koja proizvodi konkretne stvari i konkretna dela, a ne u onu koja se svodi na "puke reči".

"Ljudima trebaju posao, radna mesta, sigurnost za njihovu decu, dostojanstvo svakog prvog u mesecu. Mi tu muku lečimo svih ovih osam godina", istakao je predsednik DS-a i naglasio da lista čiji je nosilac želi prijateljstvo i saradnju sa svim zemljama kako u regionu i EU tako i u svetu.

Predsednik G17 Plus Mlađan Dinkić obećao je građanima da će u ovoj godini biti odobreno 3.000 kredita za početnike kao šansa mladima da počnu biiznis i dodao da će 500 najboljih studenata u Srbiji dobiti godišnje stipendije od države za najbolje fakultete u evropskim zemljama.

"Svi poljoprivrednici koji veruju u sebe, ako odluče da proizvode hranu u skladu sa evropskim standardima, dobiće od države polovinu potrebnih investicija, a nekomercijalnim domaćinstvima na selima garantovaćemo sigurnost sa 50.000 dinara subvencija, da znaju da ih se sećamo jer su vredno radili na svojim poljima", obećao je Dinkić.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je da se današnja borba za Kosovo ne može dobiti lažima i projektima koji Srbiju vode u izolaciju i ka političkom i privrednom slomu.

"Šta se dogodilo s predsednikom vlade koji plaši građane pričom da se u Sporazumu o pridruživanju krije nacionalna izdaja", zapitao je Drašković i dodao da je to "najverovatnije zbog toga što se koalicija DSS-NS "preudaje za SRS i da to je miraz koji mladoženja traži".

Na mitingu je govorio i predsednik Sandžačke demokratske partije (SDA) Rasim Ljajić, koji je zatražio poverenje birača jer "Srbija nema vremena za izbore svake godine".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Braniti integritet Srbije na miran način

Izvor: Press, 19.Apr.2008, 19:37

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas u Gornjem Milanovcu da je ta srtanka spremna da se dogovori sa svima koji žele da brane integritet Srbije na miran način..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.