Izvor: B92, 20.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić:Ako neće vladu sa DS, neka traže podršku SRS i SPS

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić ponovio je da se ta stranka zalaže za formiranje većinske vlade stranaka demokratskog bloka, ocenivši da manjinska vlada "ne bi imala političku stabilnost". "Odnosi četiri demokratske grupacije definisani su brojem glasova na izborima, pa ako G17 Plus, DSS, SPO i NS ne žele da prihvate našu ponudu za zajedničku vladu, plašim se da će novu morati da formiraju sa SPS i SRS", rekao je Tadić agenciji Beta. On je dodao i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sredu izaći sa predlogom formiranja vlade pet stranaka demokratskog bloka.

Povodom sastanka radne grupe DSS, G17 Plus i SPO-NS, Tadić je kazao da "su oni sami pripremali dokument, pa nema razloga da se sastaju sa predstavnicima DS, već mogu da "pošalju" taj dokument. "Što se mene tiče, ne dolazi u obzir da pozicija ministra odbrane na saveznom nivou bude cena kojom bi bila plaćena podrška manjinskoj vladi od strane DS. Niko ne može da postavlja uslove DS-u, kao što ni DS nikome ne postavlja uslove niti ucenjuje", zaključio je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.