Tači o Kosovu, a Borisov o Srbiji

Izvor: B92, 19.Jun.2012, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači o Kosovu, a Borisov o Srbiji

Sofija -- Bugarski premijer Bojko Borisov ugostio u Sofiji premijera Kosova Hašima Tačija. Dok je Tači pričao o suverenitetu Kosova, Borisov je naglasio veze sa Srbijom.

Kako je prenela bugarska novinska agencija BTA, Borisov je preneo Tačiju da "Bugarska i Srbija održavaju odnose prijateljstva i tolerancije" i da "Sofija podržava Beograd na putu ka EU".

"Zbog toga imamo visoke zahteve da svi sporazumi budu implementirani", rekao je Borisov, izražavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadu da će "ratne rane biti zaboravljene" uz pomoć Bugarske i EU.

Po navodima bugarske agencije, Tači je poručio da je "Kosovo evropska država čiji je cilj da se pridruži EU što je pre moguće".

Bugarska je još u martu 2008. godine priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, posle dogovora sa Hrvatskom i Mađarskom da te tri države - susedi Srbije - to učine istovremeno.

Bugarska agencija navodi i da je tokom "prve zvanične posete" Tačija Bugarskoj, kosovski premijer predložio da se održi donatorska konferencija kojom bi se podstakao razvoj severa Kosova.

Po Tačiju, Kosovo uživa suverenitet, a srpska zajednica u velikoj je meri integrisana u kosovsko društvo, prenosi BTA.

Tači se juče u Sofiji sastao i sa bugarskim predsednikom Rosenom Plevnelijevim.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači o Kosovu, Borisov o Srbiji

Izvor: Akter, 19.Jun.2012

Bugarski premijer Bojko Borisov ugostio u Sofiji premijera Kosova Hašima Tačija, a tom prilikom Tači je pričao o suverenitetu Kosova, dok je Borisov naglasio veze sa Srbijom

Nastavak na Akter...

Borisov hoće da pomiri Beograd s Prištinom

Izvor: Kurir, 19.Jun.2012

Predsednik vlade u Sofiji poručio Tačiju da Buragska podržava evrointegracije Srbije izražavajući nadu da će "ratne rane biti zaboravljene" uz pomoć Bugarske i EU..SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov ugostio je danas u Sofiji samozvanog kosovskog premijera Tačija i - dok je Tači pričao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.