Izvor: Blic, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači i zvanično mandatar nove vlade Kosova

Predesednik Kosova Fatmir Sejdiu poverio je danas predsednika Demokratske partije Kosova Hašimu Tačiju mandat da formira novu vladu Kosova.



"Ovu odluku donosim na osnovu ovlasćenja iz Ustavnog okvira i rezultata izbora od 17. novembra", rekao je Sejdiu.

Zahvaljujući se na mandatu, Tači je rekao da je "Kosovo jedinstveno i spremno za državu", najavljujući da će nakon dobijanja mandata razgovarati sa Sejdiuom koji je i lider Demokratskog saveza Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << druge stranke po broju poslanika u kosovskom parlamentu.

Ranije je najavljeno da će se Tači danas sastati i sa predsednikom Alijanse za novo Kosovo Bedžetom Pacolijem, a za sutra su predviđeni susreti sa liderom Demokratskog saveza Dardanije Nedžatom Dacijem, prvim podpredsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ahmetom Isufijem i predsednikom Reformisticke partije ORA Vetonom Suroijem.

U četvrtak je predviđen sastanak Tačija sa predstavnicima nealbanskih zajednica.

DPK je na izborima 17. novembra osvojila 37 poslaničkih mesta. Srbi na Kosovu su bojkotovali te izbore, ali će po sistemu progresivne diskriminacije imati 10 poslanika u kosovskoj skupštini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.