Tači: Podela Kosova neostvariv san

Izvor: Blic, 25.Jul.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Podela Kosova neostvariv san

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je podela Kosova "san koji se neće ostvariti", a Srbima na severu Kosova poručio da su kosovski građani i da treba da se okrenu institucijama te države.

"Podela Kosova je san koji se nikada neće ostvariti, bez obzira ko ga pominjao. Taj san koji je dugo postojao u Beogradu završio se jednom zauvek 25. jula prošle godine, kada su kosovske institucije preuzele kontrolu nad graničnim prelazima", rekao je Tači u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Dojče vele.

Tači je istakao da je Kosovo celovito i da će ostati nepodeljeno u sadašnjim granicama.

"Moja poruka za građane koji žive na severnom delu Kosova jeste da više veruju u kosovske institucije. Oni su građani Kosova. Ja sam na raspolaganju svima, a i u tom delu Kosova mora biti vladavine prava, slobode kretanja, demokratije i ekonomskog razvoja", rekao je Tači.

Govoreći o dijalogu Srbije i Kosova uz posredovanje Evropske unije, Tači je rekao da neće biti uspeha u bilo kakvom budućem dijalogu bez primene postojećih dogovora.

Tači i Ešton: Nastaviti dijalog

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton i premijer Kosova su danas u Briselu "razmotrili nužnost da se nastavi dijalog Prištine i Beograda".

Visoka predstavnica EU je "istakla da ti razgovori treba da se obnove što je pre moguće, čim bude u Beogradu stupila na dužnost nova vlada", saopštila je Maja Kocijančič, predstavnica za štampu Ketrin Ešton.

Ešton i Tači posle razgovora nisu dali izjave novinarima.

Dodala je da je visoka predstavnica EU "podvukla važnost da obe strane u potpunosti sprovedu sve sporazume postignute u dijalogu".

Ešton je "izrazila zadovoljstvo zbog obnavljanja mandata Euleksu" i naglasila da je ta misija važan sastavni deo angažovanja EU na Kosovu.

Kocijančič je dodala da je do sastanka visoke predstavnice EU i kosovskog premijera došlo "u sklopu redovne razmene mišljenja o napretku Kosova i sprovođenju evropskog programa" Kosova.

Visoka predstavnica EU i premijer Tači su, kako je saopštila Kocijančič, "napredak u ovoj godini ocenili kao veoma bitan i dogovorili se da nastave da blisko sarađuju u daljem podsticanju evropske perspektive Kosova".

Povezane vesti: Tači: Izjave poput Nikolićeve prouzrokovale veliki bol na Balkanu Tači: Predložiću plan za integraciju Srba na severu Kosova Francuski ambasador: Nikolić je u Briselu upoznat sa svim sporazumima Ban: Pretnje, krađe i napadi na objekte SPC na Kosovu u porastu Del: Još mnogo posla za tolerantno i multietničko Kosovo
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Podela Kosova neostvariv san

Izvor: B92, 25.Jul.2012

Brisel -- Hašim Tači je izjavio da je podela Kosova "san koji se neće ostvariti", a Srbima na severu poručio da su oni građani Kosova..."Podela Kosova je san koji se nikada neće ostvariti, bez obzira ko ga pominjao. Taj san koji je dugo postojao u Beogradu završio se jednom zauvek 25. jula prošle...

Nastavak na B92...

Tači: Podela Kosova nemoguća, razgovaraću sa novim srpskim vlastima

Izvor: Blic, 25.Jul.2012

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je podela Kosova "san koji se neće ostvariti", a Srbima na severu Kosova poručio da su kosovski građani i da treba da se okrenu institucijama te države. Tači je izjavio danas u intervjuu za Tanjug da je spreman da razgovara sa novim srpskim vlastima,...

Nastavak na Blic...

Tači: Podela Kosova neostvariv san

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jul.2012

BEOGRAD, 25. jula 2012. (Beta) - Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je u sredu da je podela Kosova "san koji se neće ostvariti", a Srbima na severu Kosova poručio da su kosovski gradjani i da treba da se okrenu institucijama te države... BEOGRAD, 25. jula 2012. (Beta) - Premijer Kosova Hašim Tači...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.