Izvor: Blic, 14.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovo ne može da izdrži novi status-kvo

Predsednik Demokratske partije Kosova Hašim Tači izjavio je da Kosovo ne može da izdrži novi "status kvo" posle osam godina iščekivanja da se reši status te pokrajine.

Predloženi model nadgledane nezavisnosti plod je kompromisa koji je napravila Priština i o tome se više ne može pregovarati, rekao je Tači je u intervjuu "Glasu Amerike".

"Između Prištine i Beograda ne može da bude kompromisa o političkom statusu. Stav Prištine je vrlo jasan - nezavisno i suvereno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo. I pretenzije su, na žalost, vrlo jasne. Srbija pretenduje na to da je Kosovo deo Srbije. To je nemoguće, ne može se postići, i to je ono što kosovska strana odbija i što je potpuno neprihvatljivo za međunarodnu zajednicu", rekao je Tači. Prema njegovim rečima, status Kosova mora biti zasnovan na planu Martija Ahtisarija, i proces što pre mora biti pokrenut sa mrtve tačke donošenjem odluke o međunarodnom priznanju nezavisnog Kosova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.