Tači: Dijalog treba nastaviti što pre uz prisustvo Mogerini

Izvor: BKTV News, 04.Jun.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Dijalog treba nastaviti što pre uz prisustvo Mogerini

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači tvrdi da su se Beograd i Priština saglasili da dijalog o normalizaciji odnosa treba nastaviti, pod okriljem šefice diplomatije EU Federike Mogerini.

On je rekao da dijalog treba nastaviti što je pre moguće kako bi se što pre došlo do pravno obavezujućeg ishoda.

Tači je u intervjuu za austrijsku agenciju APA rekao da se i Beograd i Priština slažu da dijalog nema alternativu.

Ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je da će proces dijaloga biti "veoma težak" i "iscrpljujući" za, kakao je rekao, obe strane, ali da će na kraju to dovesti do okončanja vekovnog konflikta, piše portal Telegrafi, a prenosi Unmik u svom pres klipingu.

Tači je rekao i da dijalog Beograda i Prištine nije baš popularan na Kosovu, te da ne može, kako je rekao, da sili ljude da vole jedni druge, ali da se "dijalogom može postaviti temelj za dobre komšijske odnose".

Haradinaj: Kosovo pristaje na pomirenje u zamenu za priznanje! Vulin: Jesi li to sam smislio?
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.