Tabaković: SNS odustaje od svojih amandmana na budžet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: SNS odustaje od svojih amandmana na budžet

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) spremna je da odustane od rasprave o svojim amandmanima na budžet za 2009. godinu, jer su prihvaćena tri ključna amandmana te stranke izjavila je poslanica SNS Jorgovanka Tabaković.

Ona je rekla da je iznenađena dobrim namerama ministarke finansija Diane Dragutinović, koja je u konsultacijama sa SNS prihvatila amandmane koji su za tu stranku od izuzetnog značaja.

Tim amandmanima, kako je objasnila, predloženo je da se obezbedi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolje gazdovanje poslovnim prostorom koji je u vlasništvu države, kako bi i Državna revizorska institucija dobila odgovarajući prostor

za rad.

"Vlada je usvojila i naš amandman da se privatizacionim savetnicima naknade isplaćuju tek posle okončane privatizacije određenog preduzeća, a ne unapred", navela je Tabaković.

Ona je rekla da "naprednjaci" neće otežavati usvajanje tako važnog zakona kao što je budžet, jer je i za državu i za građane bolje da se u redovnom roku usvoji budžet nego da se pređe na privredmeno finansiranje.

"Na taj način se šalje i poruka građanima da su Vlada i parlament odgovorni u onome što rade, bez obzira na to što je predlog budžeta sa zakašnjenjem dostavljen u skupštinu".

Na budžet je dostavljeno 247 amandmana, a ministarka finansija Diana Dragutinović pregovara sa opozicionim strankama da odustanu od rasprave o amandmanima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.