Izvor: B92, 21.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svirčević: Sedimo u Vladi zato što smo protiv Vlade

Novi Sad -- Funkcioner Reformista Vojvodine Ratimir Svirčević oštro je kritikovao Demokratsku stranku, nazvavši je "arogantnom, vlastoljubivom i nekorektnom". "Ta stranka, koja ima ispod 10 odsto podrške u biračkom telu, drži gotovo 100 odsto vlasti za sebe. Zbog takvog ponašanja DS, DOS je i izgubio većinu u Skupštini Srbije", rekao je Svirčević. On je naveo da je DS, bez konsultacija s partnerima iz DOS, gotovo u potpunosti na sebe preuzela odgovornost za kampanju predsedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidata DOS Dragoljuba Mićunovića i izrazio sumnju u želju demokrata da predsednički izbori uspeju. "Treba li da podsećam kako je ta stranka prošle godine, tihim bojkotom, sve učinila da predsednički izbori u Srbiji u dva navrata ne uspeju, pa se pitamo da li će i ove godine raditi na istom zadatku", rekao je Svirčević.

Na pitanje dokle će RV da iz pozicija vlasti kritikuju vlast i zašto njihov lider Miodrag Isakov ne podnese ostavku na mesto potpredsednika Vlade, Svirčević je burno odreagovao, rekavši da mu je "dosta takvih besmislenih pitanja". "Sedimo u Vladi upravo zato što smo protiv te Vlade, sedimo u novosadskoj vladi zato što se ne slažemo s njenom politikom i što ne želimo da prikrivamo njene svinjarije. Zato ćemo sedeti i u predizbornom štabu DOS i novinare odmah obavestiti ukoliko uočimo da se umesto predsedničke kampanje vodi antikampanja", rekao je Svirčević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.