Izvor: B92, 27.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović: Nova rezolucija SB ne ukida rezoluciju 1244.

London -- Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, Goran Svilanović, izjavio je u subotu da cilj predloga Rezolucije o trenutnom stanju na Kosovu i Metohiji, koju će podneti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, nije zamena ili ukidanje rezolucije UN 1244. Svilanović je rekao za BBC da su u pitanju elementi za jednu rezoluciju, koja bi trebalo da konkretno odgovori na dramatična dešavanja u toku prethodnih sedam dana i da su ti predlozi u skladu sa onim o čemu je raspravljala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupština Srbije prilikom donošenja sopstvene Rezolucije o Kosovu i Metohiji.

"Dobro je da se još jedan krug razgovora obavi interno među članicama SB i da se razmotre elementi koje mi nudimo", rekao je Svilanović. On je rekao da nije reč o zvaničnom upućivanju Rezolucije, već o nizu razgovora sa diplomatskim predstavnicima zemalja-članica SB, čiji će rezultat biti predočen javnosti tek kada i zvaničnici UN iz SCG dobiju jasniju sliku o realnom stanju o elementima predložene Rezolucije, koja predstavlja deo aktivnosti usmerenih prema međunarodnoj zajednici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.