Izvor: B92, 18.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović: Godina iza nas teška, ali uspešna

Beograd -- Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović ocenio je u četvrtak uveče u Beogradu da je za SCG godina na izmaku bila teška, ali uspešna. Na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za diplomatski kor, on je kazao da je godinu obeležilo ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, koga je nazvao "ključnim reformatorom". To je bio vrlo tragičan događaj koji će sigurno uticati na zemlju narednih godina. Bili smo dovoljno hrabri da prođemo kroz taj težak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << period i da se približimo izbornom danu, kazao je Svilanović. "Moje je lično mišljenje da je bila prava odluka da u novu godinu uđemo sa novom vladom Srbije, koja će nastaviti da unapređuje saradnji i harmonizaciju sa vladom Crne Gore", rekao je Svilanović.

Šef diplomatije ocenio je i da je godina na izmaku bila, takođe, i veoma uspešna, navodeći da je SCG u njoj primljena u Savet Evrope. On je kazao da bi bio "srećniji" da može da kaže da je zemlja postala članica programa NATO-a "Partnerstvo za mir", ali i dodao da su u Briselu data čvrsta uveravanja da će zemlja taj cilj postići narednih meseci. "Nastavićemo da sa svima vama sarađujemo. Vrlo smo zahvalni vasim zemljama na prijateljskim odnosima i što ste nam pomogli u teškom periodu", poručio je Svilanović predstavnicima diplomatskog kora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.