Svi ministri DSK-a podneli ostavke

Izvor: B92, 18.Okt.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi ministri DSK-a podneli ostavke

Priština -- Svi ministri i zamenici ministara, potpredsednik vlade Ram Manaj iz Demokratskog saveza Kosova podneli su ostavke.

Time je ta stranka i zvanično raskinula koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova.

Ostavke su pored potpredsednika Manaja, podneli ministar inostranih poslova Skender Hiseni, zdravlja Bujar Bukoši, lokalne samouprave Sadri Ferati, trgovine i industrije Lutfi Žarku, kulture i sporta Lutfi Haziri i pravde Haki Demoli.

Većina njih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije davala izjave nakon podnošenja ostavki.

Sada već bivši ministar Sadri Ferati je rekao da je vlada radila puno da i sever Kosova bude deo jednog završenog posla.

"Nažalost nismo mogli da završimo ovaj posao, ali smo uradili dosta, postavili prve korake", rekao je Ferati.

Predsedništvo DSK je u petak odlučilo da ministri te stranke napuste vladu, čime je Kosovo ušlo u institucionalnu krizu.

Jedno od rešenja da se iz krize izađe je održavanje izbora u roku od 45 dana od raspuštanja Skupštine Kosova.

Iako je vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići prošlog petka raspisao izbore za 13. februar sledeće godine, izvesno je da bi parlamentarni izbori mogli biti održani ranije.

Krasnići je u intervjuu za BBC rekao da bi bilo lepo da postoji opšti politički konsenzus na Kosovu da se skrati vreme političke krize do održavanja vanrednih izbora.

Prištinski mediji prenose da kosovski premijer Hašim Tači ima cilj da parlamentarni izbori budu održani što pre, a kao mogući datum izbora pominje se peti decembar ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.