Sve više nerazvijenih opština

Izvor: B92, 13.Maj.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više nerazvijenih opština

Sulejman Ugljanin (Tanjug)

Beograd -- Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin upozorio je da je u prethodnih godinu dana broj nedovoljno razvijenih opština povećan sa 42 na 48.

Na konferenciji za novinare povodom završetka konkursa za dodelu sredstava za izradu projektne dokumentacije za nedovoljno razvijena područja, Ugljanin je rekao da su među nedovoljno razvijenim opštinama sada i Bela Crkva, Alibunar, Osečina, Varvarin, Ljubovija i Petrovac na Mlavi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Govoreći o aktivnostima Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, on je istakao da je u prethodnom periodu težište bilo na formiranju partnerstva privatnog i javnog sektora, razvoju infrastrukture i motivisanju investitora da ulažu u nerazvijene delove Srbije.

Pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj Edib Kajević je ocenio da je jačanje partnerstva lokalnih zajednica i potencijlanih investitora pravi način za podsticanje razvoja nedovoljno razvijenih opština u Srbiji.

Zamenik direktora Kancelarije Šemsudin Kučević je ukazao na veliki značaj edukacije ljudu u lokalnim sredinama, kako bi se povećao kapacitet tih opština za privlačenje investicija, pre svega za izgradnju industrijskih centara i slobodnih carinskih zona, koje, prema njegovim rečima, garantuju najbrži razvoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.