Svaki šesti stanovnik Srbije alkoholičar

Izvor: NaDlanu.com, 01.Nov.2011, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki šesti stanovnik Srbije alkoholičar

BEOGRAD, 1. novembra 2011. (Beta) - Svaki šesti stanovnik Srbije je alkoholičar, a dve trećine mladih je svoje prvo piće popilo u porodici, uz prisustvo i odobrenje roditelja, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.

BEOGRAD, 1. novembra 2011. (Beta) - Svaki šesti stanovnik Srbije je alkoholičar, a dve trećine mladih je svoje prvo piće popilo u porodici, uz prisustvo i odobrenje roditelja, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.Srbija je četvrta zemlja po potrošnji alkohola u Evropi, a prema istraživanju Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" mladi u Srbiji prvo pijanstvo dožive sa 13 i po godina, dok svaki četvrti sredjoškolac redovno konzumira alkohol.Prosečan srpski alkoholičar, bez obzira na pol, star je 45 godina, rečeno je na konferenciji za novinare o alkoholizmu u Srbiji.Državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović istakao je da se u Srbiji beleži povećan nivo konzumiranja alkohola.Prvi pilot projekat o tipologiji srpskih alkoholno-zavisnih pacijenata sproveden od februara do maja, obuhvatao je podatke 285 pacijenata koji se leče u zdravstvenim centrima Srbije.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svaki šesti građanin Srbije alkoholičar

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2011

Srbija je četvrta zemlja po potrošnji alkohola u Evropi, a svaki šesti njen stanovnik je alkoholičar, pokazala su istraživanja Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović Batut.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Svaki šesti Srbin je alkoholičar

Izvor: S media, 01.Nov.2011

Dve trećine mladih je svoje prvo piće popilo u porodici, uz prisustvo i odobrenje roditelja, a svaki šesti stanovnik Srije je zavisan od alkohola.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.