Sutrašnja sednica vlade - kontradiktorni stavovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutrašnja sednica vlade - kontradiktorni stavovi

BEOGRAD - Nakon najave predsednika Republike da će članovi vlade iz DS glasati za energetski sporazum sa Rusijom ali oštrih izjava premijera da ministri iz koalcije DSS-NS neće glasati o SSP-u, izgleda da će i sutrašnja sednica vlade biti vrlo burna. Naime, predsednik Tadić je danas izjavio da od premijera očekuje poštovanje Zakona o Vladi Srbije i da na sutrašnjoj sednici omogući stavljanje na dnevni red zakon o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU. U svakom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slučaju, očekuje nas još jedna napeta sednica, koja, srećom, dolazi u vreme izborne tišine. Ali, koliko će biti tiha?

Tadić: Prekid samo na početku

"Ako Koštunica misli da krši zakon o vladi, onda otvara mogućnost kršenja svih zakona. Ako građani imaju premijera koji krši zakon, kako će se onda oni ponašati", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u sedištu Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, Koštunica dopunu dnevnog reda zakonom o ratifikaciji SSP može da spreči samo tako što će sednicu Vlade Srbije prekinuti na samom početku, što bi, istakao je Tadić, bilo besmisleno.

Koštunica, dodao je Tadić, može samo da proceduralno sprečava da se nešto dogodi na sednici Vlade Srbije, ali ne može da krši zakon.

Koštunica: Nismo videli original Sporazuma

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da Vladi Srbije nisu dostavljeni originali Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je Božidar Đelić 28. aprila potpisao u Luksemburgu i da ministri nisu videli te sporazume.

"Nije jasno zbog čega ne možemo da vidimo potpisane sporazume i nije jasno kako je moguće da se od ministara i javnosti kriju ovi sporazumi", naveo je Koštunica u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.