Sutra sednica SO Štrpce o bezbednosnoj situaciji

Izvor: Blic, 17.Jan.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sednica SO Štrpce o bezbednosnoj situaciji

Bojan Savić, predsednik Skupštine opštine Štrpce koja je formirana na izborima koje je na Kosovu organizovao Beograd, rekao je da je za sutra zakazao sednicu opštinske skupštine.

„Sednica skupštine biće održana u skupštinskoj sali u zgradi opštine u Štrpcu u koju su predstavnici opštine koja je postavljena posle kosovskih lokalnih izbora, nasilno pre tri dana provalili i upali u naše kancelarije, odnosno kancelarije predsednika i potpredsednika opštine i predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i potpredsednika Skupštine opštine”, rekao je Savić agenciji Beta.

On je istakao da će na dnevnom redu biti političko-bezbednosna situacija u ovoj opštini posle provaljivanja u kancelarije opštinskih funkcionera.

„Na sutrašnjoj sednici očekujem da ćemo doneti odluke i mere koje će u okviru zakona biti preduzete u vezi provaljivanja u naše kancelarije i svega ostalog što se pre tri dana događalo u zgradi naše opštine”, rekao je Savić.

On je naglasio da će opštinski organi i sve službe nastaviti normalno da rade i da pružaju usluge svim svojim građanima, prema kojima imaju obaveze jer su ih oni birali i postavili na vlast.

Predsednik opštine Strpce Zvonko Mihajlović, koji je na tu funkciju došao na izborima koje je organizovao Beograd, ranije je izjavio za agenciju Beta da će zbog preuzimanja kancelarija u opštini podneti krivične prijave protiv nalogodavaca i onih koji su provalili u te kancelarije u opštinskoj zgradi.

Bratislav Nikolić, koji je za predsednika opštine Štrpce izabran na kosovskim lokalnim izborima, rekao je danas za agenciju Beta da nema ništa protiv toga da se sutra u skupštinskoj sali u zgradi opštine održi sednica opštinske skupštine koja je formirana posle izbora koje je na Kosovu organizovao Beograd.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.