Sutra nastavak rasprave o Kosovu

Izvor: S media, 06.Dec.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak rasprave o Kosovu

Rasprava pred Međunarodnim sudom pravde o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova nastavlja se sutra izlaganjima stavova Kine, Kipra, Hrvatske i Danske.

Do kraja sedmice će, kako je planirano, mišljenje izneti i predstavnici Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Velike Britanije, Francuske, Španije, Finske, Norveške, Holandije, Rumunije, Jordana, Venecuele i Vijetnama.

Od početka postupka 1.decembra stav Srbije da proglašenje nezavisnosti Kosova nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u skladu sa međunarodnim pravom podržali su Argentina, Brazil, Bolivija, Azerbejdžan i

Belorusija.


Suprotno mišljenje su, osim kosovskih predstavnika, imale Nemačka, Austrija, Albanija, Bugarska i Saudijska Arabija.

Predstavnik Burundija je ocenio da će Kosovo nastaviti da postoji kao entitet, bez obzira na odluku Međunarodnog suda pravde.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina pred MSP: Poštovati rezoluciju SB

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Dec.2009

Rasprava u Međunarodnom sudu pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova nastavljena je u ponedeljak izlaganjem delegacije Kine, Kipra, Hrvatske i Danske

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.