Izvor: B92, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac zadovoljan nakon 100 dana

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac zadovoljan je radom tog ministarstva u prethodnom periodu.

Ministar Šutanovac izjavio je da u oko 70 provera vojnih objekata i niza kontrola pojedinaca iz sistema odbrane nisu nađeni nikakvi tragovi da bilo ko pomaže haškim optuženicma u skrivanju. Šutanovac je rekao da je pregledano 66 vojnih objekata u kojima nisu nađene ni eventualne mogućnosti da je tu boravio "neko ko nije smeo tu da bude".

On je naveo da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proveravani i pojedinci iz sistema odbrane i da nisu pronađene nikakve nepravilnosti.

Šutanovac je istakao da Ministarstvo odbrane neće dozvoliti da bilo ko troši novac poreskih obveznika na pomaganje u skrivanju haškim optuzenicima.

On je kazao da se saradnja sa Haškim tribunalom obavlja i kroz dostavu dokumentacije koju taj sud potražuje.

Šutanovac je rekao da je sa svim tim aktivnostima upoznat i Nacionalni savet za saradnju s Haškim tribunalom, podsetivši da je u Akcioni plan za saradnju s tim sudom uključena i vojno-bezbednosna agencija.

On je za 2008. godinu najavio aktivnosti na tri nova projekta značajna za sistem odbrane, državu i građane.

Šutanovac je na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada vlade rekao da će ministarstvo konkurisati za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana za nastavak remonta vojne avijacije i za konverziju vojnih aerodroma u Batajnici i Lađevcima kraj Kraljeva.

On je naveo da tu spada i obezbeđenje sredstava za završetak baze Cepotin kraj Bujanovca.

Ministar odbrane je rekao da je u tom ministarstvu zatekao teško stanje, kako je izjavio, pogotovo zbog nedostatka zakonske regulative, jer je Srbija kao samostalna država, posle više od 100 godina, dobila svoju vojsku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.