Šutanovac i Petrović negiraju sukob

Izvor: B92, 03.Jul.2012, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac i Petrović negiraju sukob

Beograd -- Potpredsednici DS-a Dragan Šutanovac i Dušan Petrović saopštili su da među njima nije bilo nikakvog sukoba, kako je nedavno izvestio internet medij "Pravda".

Oni su najavili da će zaštitu potražiti na sudu.

"Apsolutno i potpuno su neistiniti svi navodi teksta objavljenog u internet izdanju javnog glasila 'Pravda' 1. jula 2012. pod naslovom 'Petroviću masnica na oku, Šutanovcu rasečena usna' o navodnom sukobu i fizičkom obračunu ministra odbrane Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šutanovca i ministra poljoprivrede Dušana Petrovića".

To su dvojica ministara u dopisu glavnom i odgovornom uredniku "Pravde".

Oni dalje navode da je objavljena informacija "u celini neistinita i predstavlja krajnje zlonamernu konstrukciju i zloupotrebu svih načela novinarske profesije i novinarskog kodeksa".

"Navodni događaj, koji se opisuje u ovom tekstu se nikada nije desio. Nije bilo ni verbalnog sukoba ni 'fizičkog obračuna' između Dragana Šutanovca i Dušana Petrovića, pa s toga ostaje potpuno nejasno ko je, i iz kakvih razloga, motiva i pobuda mogao da izmisli ovako krupnu neistinu i plasira je javnosti", naveli su Petrović i Šutanovac.

Njih dvojica dodaju da će "zbog krajnje zlonamerno i namerno iznete krupne neistine, zbog načina na koji je ova izmišljena 'informacija' predstavljena širokoj javnosti, te zbog objektivnih štetnih posledica koje su nastupile, ovoga puta biti prinuđeni da zaštitu ostvare pred nadležnim sudom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.