Šutanovac: Potpisaćemo sporazum sa Hrvatskom

Izvor: Glas javnosti, Beta, 28.Maj.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Potpisaćemo sporazum sa Hrvatskom

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac najavio da će Srbija i Hrvatska u junu potpisati sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Šutanovac je za NIN rekao da je reč o istorijskom sporazumu.

"U toku juna predstavnici Ministarstva odbrane boraviće u Zagrebu. Posle svih ratova prvi put se bilateralno sastaju "vojske" Srbije i Hrvatske i potpisujemo Sporazum o saradnji u oblasti odbrane. To je istorijski čin. Konačno ćemo staviti tačku na mračnu prošlost koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ne smemo da zaboravimo, a koja treba da bude nauk kako da sarađujemo u budućnosti", rekao je Šutanovac.

On je kazao da je Hrvatska poslednja zemlja u regionu sa kojom Srbija potpisuje takav sporazum.

"Sama činjenica da ću Hrvatsku posetiti u funkciji ministra odbrane pokazuje da postoji želja s obe strane da se konačno neke stvari pomere nabolje", rekao je Šutanovac. On je naveo da je potrebno videti na koje načine dve zemlje mogu da sarađuju u oblasti odbrane

Opet onaj bajni PROFESOR DOKTOR VOJNIH NAUKA!!!Ustase sklapaju sporazume sa ustasama!!!Zar nije bolje takve sporazume potpisivati sa Rusijom i Indijom???

Enormna greska ! Radije bih potpisao sporazum sa NATO nego sa Hrvatskom.

NATO kada kaze da ce da bombarduje on to i radi. Hrvai kada pruze ruku, i okrenete im ledja, oni vam zabiju noz. L u d o s t

KOMENTAR;

Gospodine Ministre, ja Vas podsećam na član 13. Ustava Srbije i 1192 osuđene lica na listi Interpola u Zagrebu. Preko 70 % su to lica iz bivše JNA.

Da li je Vama poznato da to ljudi iz one čuvene ’91 kada Hrvatska nije bila međunarodno priznata, a kada je, na teritoriji pod vlasti vlade u Zagrebu: napala 32 kasarne i 40 vojnih skladišta (podatak prof. S. Avramov), kada je zarobila 2700 pripadnika JNA, podatak izneo gen. Vasiljević u Hagu, te kada je na dogovore oko predaja vojnih objekata, to odmah prekršila u po Običajnom međunarodnom humanitarnom pravu učinila perfidiju, a onaj ko učini u tim okolnostima prevara, je ratni zločinac.

A što se tiče političkih presuda, sav komentar je dat; “Povelja EU o osnovnim pravima kaže: Nullum crimen nulla poena sine lege – niko ne može biti biti optužen za prestup koji nije bio propisan kada je učinjen“.

Gosp. Ministre, ako ne ćete da pomognete (obraćao nekiliko putu, u svoje ime i ime UPO’91’’region’’- podaci u vds) bar nas poštedite daljih ponižavanja ponižavanja.

Ako nešto u razgovorima i potpisima želite postići sa Hrvatskom, grdno se varate, ako ne verujete ovom komentatoru, raspitajte se kako to teče između Slovenije i RH.

A ako morate nekoga da slušate i ratite kako radite, to je već Vaš problem.

JR

Zna Sutanovac ko su njegovi najbolji prijatelji pa ne moze da odoli a da sa njima ne napravi neki ugovor o suradnji dviju vojski. Iz svega proizlazi da nam rusi nisu prijatelji kad to ne mozemo da napravimo sa njima. Sutanovac je vec pronasao i prijatelje u americi a nebi me cudilo kad bi sutra potpisao ugovor i sa svim clanicama NATO. Zna covek nema sta, ko voli a ko ne voli srbe.

Nije mi jasno kad si pobegao sa Novosadskog sajma.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.