Šutanovac: Mirovne misije kao promocija Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2011, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Mirovne misije kao promocija Srbije

NIŠ -

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je danas u Nišu da je učešće Srbije u međunarodnim mirovnim misijama iskorak u promovisanju Vojske Srbije u svetu i olakšava poziciju države u međunarodnoj zajednici.

"Ako želite da delite savremene i moderne vrednosti, onda je neophodno da participirate u takvim aktivnostima", rekao je Šutanovac novinarima.

Dodao je da Srbija ojačava prisustvo u Libanu i na Kipru i da će prvi put u istoriji učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u mirovnoj misiji na obalama Somalije i u Ugandi.

Šutanovac je danas u Nišu uručio ključeve 37 stanova pripadnicima Vojske Srbije.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane pomaže nišku ekonomiju jer se svake godine u Niš slije 3,8 milijardi dinara po osnovu plata i penzija pripadnicima vojske i penzionisanim vojnim licima.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović najavio je da će narednih sedmica biti raspisan tender za investitora na lokaciji bivše kasarne Bubanjski heroji, koja je obuhvaćena ugovorom o razmeni grada i Ministarstva odbrane.

Simonović je kazao da će Vojsci na toj lokaciji pripasti više od 200 stanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.