Suđenje Karadžiću 26.oktobra

Izvor: B92, Beta, 15.Okt.2009, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Karadžiću 26.oktobra

Hag -- Suđenje Radovanu Karadžiću počeće pred Haškim tribunalom u ponedeljak, 26. oktobra, saopšteno je u Hagu.

Bivši predsednik Republike Srpske optužen je za genocid i zločine protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima, kao i za uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH u periodu 1992-95. Proces će početi uvodnom rečju optužbe, za koju je tužilac Alan Tiger zatražio dva dana. Optuženi Karadžić je najavio da će i on održati uvodnu reč na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procesa i zatražio za to onoliko vremena koliko dobije Tužilaštvo.

Karadžić se protivio početku procesa, ali je apelaciono veće Tribunala odbilo njegovu žalbu. U objavljenom podnesku, Karadžić je upozorio Tribunal da "neće učestvovati u 'suđenju-predstavi'", ako mu sud ne bude dao dovoljno vremena da se pripremi.

Karadžića su krajem jula prošle godine u Beogradu uhapsile vlasti Srbije, a u prvom pojavljivanju pred Tribunalom odbio je da se izjasni o krivici. U skladu sa pravilima Tribunala, u spis je potom uvedeno da se on ne oseća krivim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.