Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud utvrdio da su mandati SRS nezakonito potvrđeni

ZEMUN - Okružni sud u Beogradu poništio je danas rešenje Skupštine opštine Zemun kojim je potvrđen mandat šestoro novih odbornika Srpske radikalne stranke (SRS) koji su činili kvorum na sednici te skupštine održanoj u ponedeljak.

Postupajući po žalbi koju je podneo šef odborničke grupe Zemun - za evropsku Srbiju Vladimir Novicki, Okružni sud je u obrazloženju presude naveo da Skupština Zemun nije imala potrebnu većinu propisanu za punovažno odlučivanje, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zemunski odbor Demokratske stranke.

Sud je ukazao da iz tih razloga Skupština Zemun nije mogla da donese odluku o prestanku mandata odbornika čiji je prestanak mandata predložen.

Na sednici Skupština opštine Zemun u ponedeljak usvojeni su Statut i Poslovnik te skupštine. Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicije zbog, kako su naveli, sporne zamene mandata odbornika SRS.

Šest odbornika SRS koji sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) čine skupštinsku većinu, prešlo je u Srpsku naprednu stranku (SNS), a njihovi mandati dodeljeni su novim odbornicima na sednici Opštinske izborne komisije, za koju opozicija tvrdi da je takođe sporna.

Okružni sud je danas doneo i šest presuda kojima je uvažio žalbe šestoro bivših odbornika SRS i potvrdio da im mandat nije mogao prestati na način kako je to učinjeno u Skupštini GO Zemun, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Odbornička grupa Zemun - za evropsku Srbiju podnela u utorak Zahtev za raspuštanje Skupštine opštine Zemun, zato što na sednici održanoj u ponedeljak nije utvrđen nesporan kvorum, što je rezultiralo "nezakonitim postupanjem Skupštine".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezakonito potvrđeni mandati SRS-a

Izvor: B92, 21.Nov.2008

Beograd -- Okružni sud u Beogradu poništio je rešenje Skupštine opštine Zemun kojim je potvrđen mandat šestoro novih odbornika Srpske radikalne stranke... Šestoro odbornika činili su kvorum na sednici te skupštine koja je održana u ponedeljak. Postupajući po žalbi koju je podneo šef odborničke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.