Izvor: B92, 07.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Mikavica kriv za nezgodu

Novi Sad -- Opštinski sud u Novom Sadu presudio da je funkcioner DSS-a Dejan Mikavica kriv za saobraćajnu nezgodu.

Do udesa je došlo 3. septembra prošle godine u Novom Sadu, krivicom Mikavice, saznaje Beta u sudu. U postupku koji je protiv osiguravajućeg društva zbog naknade štete vodio jedan od učesnika udesa utvrđeno je da je Mikavica, tada savetnik direktora Sportsko-poslovnog centra Vojvodina, službenim automobilom prošao kroz raskrsnicu u mometnu kada je na semaforu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo crveno svetlo.

Potom je došlo do sudara sa automobilom kojim je upravljao Lazar Mirosavljev, čiji je automobil naleteo na Jelenu Jovanović, koja je bila na trotoaru, i naneo joj teške telesne povrede.

U obrazloženju presude se navodi da sud nije prihvatio iskaz svedoka Dejana Mikavice u delu gde navodi da je u raskrsnicu ušao na zeleno svetlo semafora jer je ta tvrdnja u suprotnosti sa iskazima očevidaca, koji tvrde da je Mikavica ušao u raskrsnicu prošavši na crveno svetlo.

Sud je odlučio da osiguravajuće društvo kod kog je osigurano službeno vozilo kojim je Mikavica upravljao nadoknadi materijalnu i nematerijalnu štetu od 315.000 dinara i troškove parničnog postupka, 147.000 dinara.

Mikavica je predsednik Upravnog odbora Javnog preduzeća Transnafta i šef Katedre za istoriju na novosadskom Filozofskom fakultetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.