Izvor: Blic, 05.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Bidža da plati 300.000 dinara Šutanovcu

Drugi opštinski sud u Beogradu naložio je bivšem predsedniku opštine Svilajnac Dobrivoju Budimiroviću Bidži da ministru odbrane Draganu Šutanovcu plati 300.000 dinara odštete zbog povrede časti i ugleda.

Kako se navodi u presudi, Budimirović je iznosio neistine u medijima kako bi narušio čast i ugled privatnog tužioca pošto je sud utvrdio da Šutanovac nije nikad radio u obezbeđenju Direkcije JUL-a, ni funkcionera te stranke, niti da je ikad bio bilo čiji telohranitelj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pored ovih neprimerenih i neistinitih tvrdnji, Budimirović je neistinito naveo da je Šutanovcu prvo radno mesto „ministarska fotelja”, a izneo je i neprimerenu diskvalifikaciju da tužilac (Šutanovac) nema moral, navodi se u presudi.

Ovako veliki broj neistinitih tvrdnji, diskvalifikacija i aluzija ukazuje na to u kom je obimu Budimirović bez ikakvog razloga povredio ličnost ministra odbrane, njegovu čast i ugled i naneo mu nematerijalnu štetu, ocenio je sud. Istom presudom Budimiroviću je, pored plaćanja 300.000 dinara na ime nematerijalne štete, naloženo da plati troškove postupka, a sve u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude.

Bivši gradonačelnik Svilajnca ima pravo žalbe u roku od 15 dana od prijema presude.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bidža mora da plati 300.000 dinara Šutanovcu

Izvor: Mondo, 05.Mar.2009

Bivši predsednik opštine Svilajnac Dobrivoje Budimirović - Bidža dužan je da plati 300.000 dinara ministru odbrane Srbije Draganu Šutanovcu koji ga je privatno tužio zbog tvrdnje da je povezan sa nekadašnjim JUL-om.

Nastavak na Mondo...

Bidža dođe Šutanovcu 300.000 dinara!

Izvor: Press, 05.Mar.2009

Bivši predsednik opštine Svilajnac Dobrivoje Budimirović Bidža mora da plati 300.000 dinara ministru odbrane Draganu Šutanovcu zbog izjave da je povezan sa nekadašnjim JUL-om. .Drugi opštinski sud presudio je u korist Šutanovca, koji je tužio Budimirovića zbog povrede časti i ugleda....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.