Izvor: B92, 28.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrpce: Ostavke Srba

Štrpce -- Svi Srbi zaposleni u opštinskoj upravi u Štrpcu, osim predsednika opštine Stanka Jakovljevića, podneli su ostavke na radna mesta, izjavila je izvršni načelnik opštine Radica Grbić.

Ona je kazala da su opštinski službenici podneli ostavke jer ne žele da sarađuju sa "institucijama Republike Kosova". Jakovljević je rekao da će pre nego što odluči o eventualnoj ostavci zatražiti mišljenje Vlade Srbije, odnosno Ministarstva za Kosovo i Metohiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je kazao da je situacija u Štrpcu vrlo osetljiva i da je komunikacija s predstavnicima Kfora i UNMIK-a veoma važna, zbog zaštite srpskog stanovništva.

Jakovljevića je za predsednika opštine u Štrpcu, na šest meseci, imenovao šef UNMIK-a Joahim Riker, pošto su Srbi na Kosovu bojkotovali lokalne izbore novembra prošle godine, koje su organizovale kosovske institucije.

U međuvremenu, Srbi na Kosovu su, uz protivljenje UNMIK-a i kosovskih institucija, a uz pomoć Vlade Srbije, organizovali izbore za svoje lokalne organe vlasti.

U Štrpcu je najviše odborničkih mandata osvojila Srpska radikalna stranka, ali nedovoljna da sama formira lokalnu vlast.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbi zaposleni u Opštinskoj upravi u Štrpcu dali ostavke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008

PRIŠTINA - Srbi zaposleni u opštinskoj upravi u Štrpcu dali su ostavke na svoja radna mesta jer ne žele da sarađuju sa institucijama Kosova, prenosi izjavu direktora opštih službi i kadrova u toj opštini Ahmeta Alijua današnja "Koha Ditore"...List piše da je ostavke juče podnelo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.