Izvor: B92, 29.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stratedžik marketing": Rejting SRS u porastu

Beograd -- Demokratska stranka Srbije, Demokratska stranka i G17 plus zadržale su primat na političkoj sceni, uz osetan rast popularnosti Srpske radikalne stranke, pokazala je septembarska anketa agencije "Stratdžik marketing". Za DSS se izjasnilo 18 odsto birača, DS je ostala na 15 odsto podrške, dok G17 plus sada ima 13 odsto podrške, dok je u prošlom istraživanju bila izjednačena s DS. Za radikale se izjasnilo 10 odsto anketiranih birača. Značajniji rejting imaju još Socijalsitička >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partija Srbije s pet odsto podrške i Srpski pokret obnove s tri odsto. Anketa je sprovedena od 13. do 16. septembra, neposredno pre raspisivanja predsedničkih izbora.

Na pitanje koga bi postavili za predsednika Srbije, a bez ponuđenog odgovora, 15 odsto anketiranih je navelo ime Vojislava Koštnice, a osam odsto Miroljuba Labusa. Ime kandidata DOS za predsednika Srbije Dragoljuba Mićunovića navelo je tri odsto anketiranih. Za prevremene parlamentarne izbore i dalje se izjašnjava oko dve trećine birača, a velik procenat stanovništva, čak 48 odsto, smatra da se zemlja u celini kreće u pogrešnom smeru, pokazalo je istraživanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.