Strani zvaničnici ohrabruju Srbiju

Izvor: B92, 25.Okt.2012, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strani zvaničnici ohrabruju Srbiju

Beograd -- Očigledno je da Zapad želi da ohrabri Beograd da nastavi dijalog s Prištinom, kaže za Danas Aleksandra Joksimović, povodom dolazaka visokih zapadnih zvaničnika.

Šef britanske diplomatije Vilijem Hejg će u Beogradu razgovarati s predstavnicima državnog vrha Srbije, s Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem na čelu, a sledeće sedmice stiže državna sekretarka SAD Hilari Klinton >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupa sa, kako se očekuje, visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Dolazak Klintonove juče je zvanično potvrđen, dok je u Briselu novinarima rečeno da Eštonova „razmatra“ posetu Beogradu i Prištini.

Sličan cilj imaće poseta Hilari Klinton, najavljena za početak naredne nedelje.

„Interesantno je da državna sekretarka Klinton dolazi u Srbiju nekoliko dana pre predsedničkih izbora u SAD, što pokazuje da će Zapad maksimalno podržati Beograd i Prištinu da u novembru nastave dijalog, kao i da se nedavni susret premijera Dačića i Tačija tumači kao veoma dobar znak“, ocenjuje Aleksandra Joksimović.

Podsetimo, dolazak Hilari Klinton u Beograd i Prištinu najavljivan je i za početak oktobra, kada je bila pozvana na međunarodnu konferenciju o pravima žena u Prištini. Ovo će biti oproštajna poseta Klintonove regionu, s obzirom na to da je najavila da posle predsedničkih izbora u SAD u novembru više neće voditi Stejt department.

Prvi potpredsednik srpske vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da će Srbija u junu 2013. dobiti datum za početak pregovora za priključivanje EU.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Hilari Klinton

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vilijam Hejg u Beogradu

Izvor: RTS, 25.Okt.2012

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg stigao u Beograd gde se sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. ..Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg boravii u poseti Beogradu gde razgovara sa najvišim srpskim zvaničnicima...Šefa britanske diplomatije primio je predsednik Srbije...

Nastavak na RTS...

Hejg u Srbiji: Iskoristite zamah

Izvor: Mondo, 25.Okt.2012

Šef britanske diplomatije Vilijem Hejg poručio je danas da je ovo važan trenutak za Beograd u Prištinu, kada čitav svet gleda u ovom pravcu, i da taj zamah treba iskoristiti...prev next 0 0.. ..1 / 2.. ..2 / 2..On je podsetio da je Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU i da se sada...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.