Stojanović: Negativan stav Srba o formiranju kosovske vojske

Izvor: Blic, 22.Maj.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Negativan stav Srba o formiranju kosovske vojske

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izjavio je danas da je stav Srba o formiranju vojske Kosova i dalje negativan i da se tu ništa nije promenilo.

- Svoje političke stavove smo već definisali na tu temu i Srpska lista vezano za to pitanje nema ništa novo da kaže - rekao je Stojanović komentarišući poziv predsednika Skupstine Kosova Kadrija Veseljija, koji je preko medija pozvao poslanike Srpske liste da razmisle i podrže formiranje vojske Kosova.

Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ocenio da je taj poziv interesantan i dodao da i Srpska lista ima poziv kojim bi trebalo da se reše brojna pitanja od životnog značaja za kosovske Srbe.

- Imamo i mi pozive za razgovore na druge teme, od potpunog sprovođenja sporazuma, koalicionog, preko pitanja vezanih za crkvu Hrista Spasa u Prištini kao i onih od životnog značaja za sve naše ljude na Kosovu - rekao je Stojanović nakon slave delimično obnovljenog hrama Svetog Nikole u Prištini.

On je potvrdio da koalicioni sporazum sa Demokratskom partijom Kosova i Demokratskim savezom Kosova nije potpuno sproveden, kao što nisu sprovedene ni mnoge druge stvari poput pitanja zaštite imovine, zastupljenosti Srba u javnim preduzećima, formiranja novih opština i mnoge druge teme o kojima bi kako je rekao, moglo itekako da se razgovara.

- Da ne pominjem staru temu sa kojom smo već svima i dosadili, a to je pitanje promene zakonskog okvira za RTK, zatim izmene Izbornog zakona i definisanje garantovanih mesta u Skupštini Kosova i mnoge druge teme - kazao je Stojanović.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao je u četvrtak, kako su preneli mediji, predstavnike Srpske liste u kosovskom parlamentu da i dalje budu konstruktivni i ozbiljno razmisle da podrže formiranje Vojske Kosova, jer je to proces koji će se neizostavno desiti.

- Mi smo dostupni da razgovaramo, ne putem medija kao što je sada očigledno, nego vrlo kostruktivno, iskreno u kancelariji, kao što se to i inače radi - kazao je Stojanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.