Izvor: S media, 29.Dec.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla ostavka Markovića: Ðilas žali jer napušta i DS

Ostavka dosadašnjeg poslanika DS Milana Markovića na poslanički mandat stigla je sinoć u Skupštinu Srbije.

Marković u ostavci, koju je podneo juče i koja je overena u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, nije precizirao razloge za njeno podnošenje.

U ostavci Markovića, koji je u prošloj vladi bio ministar državne uprave i lokalne samouprave, samo piše da je podnosi u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika.

Lider DS Dragan Ðilas je sinoć izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je zahvalan Milanu Markoviću što je vratio poslanički mandat stranci, ali da iskreno žali što je napustio DS i da će učiniti sve što može da tu odluku promeni, saopštila je DS.

"Zahvalan sam Milanu Markoviću što je vratio mandat Demokratskoj stranci. Milan Marković je dobro radio posao kao ministar lokalne samouprave i državne uprave, a odradio je ogroman posao u obnovi Kraljeva i kao šef Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu. Iskreno žalim što je napustio Demokratsku stranku i učiniću sve što mogu da tu odluku promeni".

Glavni odbor DS usvojio je u četvrtak inicijativu kojom se od nekadašnjih ministara iz DS, a sada poslanika, traži da podnesu ostavke na poslanička mesta, ukoliko to već nisu učinili.

Ranije je takav poziv bivšim ministrima uputio i Ðilas, nakon čega su poslaničke mandate vratili bivši premijer Mirko Cvetković i bivši ministri Snežana Malović i Oliver Dulić.

(Tanjug, Foto: DS)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.