Stigao predlog zakona o ministarstvima; B92.net: Tri nova

Izvor: B92, 23.Okt.2020, 11:06

Stigao predlog zakona o ministarstvima; B92.net: Tri nova

Beograd -- U Skupštinu Srbije stigao predlog o ministarstvima. Kako B92.net saznaje, nova Vlada Srbije imaće tri nova ministarstva.

To su Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Skupština će o ovom predlogu raspravljati u subotu.

Prema našim saznanjima, resor zadužen za brigu o selu trebalo bi da pripadne Milanu Krkobabiću iz PUPS-a, resor demografije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlazi predstavniku partije Aleksandra Šapića SPAS, a ljudska prava pripašće stranci Rasima Ljajića.

Podsetimo, Skupština Srbije završila je konstituisanje u četvrtak, kada su izabrana sva rukovodeća tela tog najvišeg zakonodavnog organa. Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za sutra u 9 časova Kolegijum parlamenta, kao i novu sednicu na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o ministarstvima.

A kada je reč o sastavu vlade, odnosno o ministrima i ministarstvima, za sada nema potvrđene informacije ko će u Nemanjinu 11.

Mediji su spekulisali i nabrajali ko bi to mogao biti, ali je mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić rekla da će sve biti poznato u nedelju, nakon sednice Predsedništva SNS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.