Izvor: B92, 02.Maj.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović na čelu nove stranke

Kragujevac -- Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izabran je za predsednika novoformirane partije "Zajedno za Šumadiju".

Stevanović je na tu funkciju izabran jednoglasno na Osnivačkom kongresu stranke "Zajedno za Šumadiju" kome je prisustvovalo 460 delegata iz 15 gradskih i opštinskih odbora.

Na kongresu su izabrani potoredsednici partije i članovi Upravnog odbora, a usvojen je i statut koji "Zajedno za Šumadiju" opisuje kao regionalnu političku stranku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << liberalne desnice.

Za potpredsednike partije Osnivački kongres je jednoglasno izabrao narodnog poslanika Sašu Milenića, člana Gradskog veća Kragujevca Nebojšu Vasiljevića i mašinskog inženjega Branka Lazovića iz Čačka.

Najvažniji politički ciljevi delovanja stranke nalaze se u programu partije pod nazivom "Načelo" koji stranku opredeljuje za decentralizaciju i privredni preporod društva, a slogan osnivačkog kongresa je ”Šumadija usred sveta".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.