Stefanović povodom izjava kosovskih Albanaca: Vreme je da se uključi EU

Izvor: BKTV News, 14.Maj.2017, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović povodom izjava kosovskih Albanaca: Vreme je da se uključi EU

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da izjave kosovskih Albanaca pokazuju da je vreme da se EU uključi i pošalje snažnu poruku da tako nešto ne toleriše i trpi.

"Potrebna je ozbiljna i čvrsta reakcija, ako međunarodna zajednica hoće da pokaže da je istinski posvećena nekom procesu u kome jednako gleda i tretira sve", rekao je Stefanović gostujući na televiziji Pink, a povodom izjava da će Niš biti pripojen nepostojećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << državi Kosovo.

Prema njegovim rečima, lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj nije to rekao kao pojedinac, već kao predstavnik kosovskih Albanaca, koji ima legitimitet.

Haradinaj: Srbija da izbriše Kosovo ili uzimamo Niš! (VIDEO)

"Suština je što međunarodna zajednica ne reaguje kada neko kaže doći ću ili pripojiću Niš nepostojećoj zemlji Kosovo. I Haradinaj i svi bi dobili po nosu da pređu i dva milimetra, i nikada ozbiljno na takav način nisu ni razmišljali, ali ovde je mnogo ozbiljnija poruka. Ovo je poruka da EU mora ozbiljno, čvrsto da reaguje ako hoće da pokaže da ima isti odnos prema svima.", rekao je Stefanović.

On je ponovio da je Haradinaj neko koga kad tad čeka suđenje za teške zločine protiv Srba i da Niš može zaista da vidi ako bude služio dugogodišnju kaznu u niškom okružnom zatvoru.

Dačić: Haradinaj je glup, bolje bi mu bilo da skrati jezik!

"Nije to politički proces, izgovorena reč. Ovde se radi o klanju ubijanju, vađenju očiju ljudima, to je prosto nešto što svet mora da osudi", rekao je on.

Govoreći o izborima na Kosovu, on je rekao da pad Vlade Kosova nije slučajnost i podsetio da je kada su trebali da se povedu razgovori o formiranju ZSO bačen suzavac u kosovskoj skupštini, a sada kada treba da počne da deluje tribunal pada vlada.

Stefanović je, govoreći i proslavi u Blajburgu, istakao da i ta situacija zahteva oštriju reakciju EU, kao i da države moraju biti na strani borbe protiv fašizma.

Upitan da prokomentariše situaciju u Makedoniji, ministar unutrašnjih poslova je kazao da se Srbija ne meša u unutrašnja pitanja te zemlje, ali da se zalaže za stabilnost, jer to garantuje i veću stabilnost za Srbiju.

Oštre reči reči odlazećeg predsednika: Nikolić Haradinaja nazvao besnim psom!
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

"Vreme je da se zbog kosovskih Albanaca uključi EU"

Izvor: B92, 14.Maj.2017

Ministar Nebojša Stefanović smatra da izjave kosovskih Albanaca pokazuju da je vreme da se EU uključi i pošalje snažnu poruku da tako nešto ne toleriše i trpi.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.