Stefanović: Vučić i Orban sutra i o migrantskoj krizi

Izvor: Telegraf.rs, 04.Sep.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Vučić i Orban sutra i o migrantskoj krizi

Migrantska kriza biće jedna od tema sutrašnjih razgovora premijera Srbije i Mađarske Aleksandra Vučića i Viktora Orbana u Beogradu, rekao je danas potpredsednik vlade Nebojša Stefanović.

Stefanović je u izjavi novinarima u Šidu podsetio da je u više navrata razgovarao sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom o migrantskoj krizi, te da mu je mađarski kolega rekao da ta zemlja neće odustati od odluke da prima dnevno na svoju teritoriju samo 30 migranata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Dodatni problem je, rekao je Stefanović, što ni Hrvatska više ne prima migrante, pa je njihov protok kroz zapadno-balkansku rutu znatno otežan.

- O svemu tome sutra će razgovarati delegacije Mađarske i Srbije u Beogradu - rekao je Stefanović i naglasio da migrantsku krizu ne mogu rešiti ni Srbija ni Mađarska i da one nisu ni odgovorne za stvaranje te krize.

On je naveo da Evropska unija, ukoliko ne bude želela da prima više migrante, to i kaže, te da onda i Srbija morati da obavesti EU da ni ona ne može migrante primati beskonačno, a da oni iz Srbije ne mogu da odu.

- To nije ekonomski realno niti Srbija to može da podnese - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Stefanović: Vučić i Orban sutra i o migrantskoj krizi

Izvor: Cafe.ba, 04.Sep.2016

Stefanović je u izjavi novinarima u Šidu podsjetio da je u više navrata razgovarao sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom o migrantskoj krizi, te da mu je mađarski kolega rekao da ta zemlja neće odustati od odluke da prima dnevno na svoju teritoriju samo 30 migranata

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.