Stefanović: Sve više rasvetljenih ubistava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Sve više rasvetljenih ubistava

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je Beograd siguran grad i da je prethodna godina završena sa najnižim brojem ubistava u poslednjih 20 godina.

Kaže i da je sve više rasvetljenih ubistava, pre svega zahvaljujući profesionalizmu i posvećenosti policije.

"Ne možemo da kažemo da je dobro kada se dogodi jedno ubistvo, ali kada pogledate u poređenju sa razvijenim zemljama Evrope i sveta videćete da je u Srbiji broj ubistava među najmanjima u svetu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Stefanović za TV Prva.

Upitan da li je Beograd siguran grad s obzirom na to da su se ovih dana dogodila dva ubistva, Stefanović je rekao da je Beograd siguran grad, te da je već rasvetljeno jedno ubistvo, a da se na drugom radi.

Poseta pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela, smatra Stefanović, neće biti laki.

"Naše pozicije se značajno razlikuju, očigledno je da SAD nisu promenile politiku. Predsednik (Aleksandar) Vučić će Mičelu postaviti pitanja na osnovu čega se oni zalažu za Vojsku Kosova, na osnovu kog međunarodnog akta, rezolucije Saveta bezbednosti...", rekao je Stefanović za TV Prva.

Uprkos tome što, kako kaže, razgovori sa američkim zvaničnikom neće biti laki, predsednik države nastaviće da se bori za interese srpskog naroda i države.

U SNS nismo razgovarali o vanrednim izborima

Stefanović kaže da u toj stranci nisu razgovarali o vanrednim parlamentarnim izborima, ali da je njegov lični stav da treba ići na vanredne izbore ukoliko to opozicija želi.

"Nismo o tome razgovarali u SNS, ali moj lični stav je ako to traži opozicija da im tu prilika treba dati", rekao je Stefanović.

On je naglasio da stalno sluša pretnje opozicije, da su pretili za beogradske izbore da će naprednjake "do nogu potući", samo da se ne spajaju sa parlamentarnim.

"Opozicija sada kaže da mi kao vlada nemamo podršku pa da treba da idemo na vanredne parlamentarne izbore", kaže Stefanović i dodaje da bez obzira na izbore oni nastavljaju da se bave svojim poslom.

Podseća da je služba za borbu protiv organizovanog kriminala juče zaplenila 80 kilograma droge - skanka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović: U prošloj godini najmanje ubistava u poslednjih 20 godina

Izvor: Blic, 14.Mar.2018

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je Beograd siguran grad i da je prethodna godina završena sa najnižim brojem ubistava u poslednjih 20 godina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.