Stefanović: Predložiću penzionisanje Veljovića

Izvor: Akter, 23.Dec.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Predložiću penzionisanje Veljovića

U Ministarstvu unutrašnjih poslova do kraja ove godine biće otpušteno između 1.300 i 1.400 zaposlenih, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da će Vladi Srbije predložiti da direktor policije Milorad Veljović bude penzionisan

Nema novih racionalizacija u 2016, što znači da neće biti novih krugova otpuštanja, bez obzira na neke tendencizone komentare, rekao je Stefanović gostujući u Dnevniku RTS i objasnio da je Vlada donela odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << o racionalizaciji, koje MUP mora da se pridržava.

Besmislene su priče o tome da ministar sedi u kabinetu i pravi brojeve. Moj posao je da sprovedem odluku Vlade i od toga ne bežim, istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, suština je da se MUP trudio da racionalizacijom budu pošteđeni svi koji su bez mrlje u karijeri.

Veterani koji su se borili, koji su branili otadžbinu, samohrani roditelji, socijalno ugroženi biće poštećeni, ali ne možemo da ostavljamo one koji su tražili mito građanima,

koji su korumpirani, istakao je ministar policije.

Kako je rekao, Ministarstvo ne može da zaštiti te ljude, "isto kao što ih ne može zaštititi ni učlanjivanje u sindikate".

Ako su kriminalizovani deo MUP, moraju da odu, naglasio je Stefanović i dodao da on sprovodi postupak dekriminalizacije policije otkako je postao ministar.

Prema rečima Stefanovića, neki ljudi su smenjeni jer MUP nije bio zadovoljan njihovim radom, ili zato što su bili povezani sa krivičnim delima.

Neke stvari je, međutim, teško dokazati. Nisam označio prstom te osobe, ali kada je više nego jasno, kada kolege imaju saznanja da štete ugledu policije, očekujem da će biti predloženi za smenu, objasnio je Stefanović.

Govoreći o spekulacijama o promenama u vrhu policije, ministar je rekao da će do kraja godine predložiti Vladi da direktor Veljović bude penzionisan.

Razgovarao sam sa direktorom policije i moj predlog će biti poznat do kraja godine. Predložiću da Vladi da on bude penzionisan i razrešen, istakao je Stefanović.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.