Stefanović: Ogromna podrška i poštovanje reformama Vlade

Izvor: Blic, 05.Dec.2015, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ogromna podrška i poštovanje reformama Vlade

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da su ministri spoljnih poslova najvećih drzava sveta dali podršku Srbiji i pokazali poštovanje prema reformama koje sprovodi Vlada tokom Ministarskog samita OEBS-a, koji je održan u Beogradu.

- To je bio veličanstven skup koji je Srbiju stavio na mapu sveta na ozbiljnan način, skup u kome su učetsvovali ministri spoljnih poslova najvećih država sveta i koji su dosli da pokažu poštovanje prema reformama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje je sprovela Vlada i premijer Aleksandar Vučić - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Kako je istakao, šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer danas je na sastanku sa premijerom Vučićem "rekao najdivnije stvari o Srbiji, našem napretku i o o tome šta očekuje Srbiju, kao i da je naša zemlja deo evropske porodice".

Stajnmajer je, dodao je Stefanović, naveo i da je zadovoljan napretkom u evropskim integracijama Srbije.

-Odluka Bundestaga da se otvore poglavllja o tome i govore - istakao je ministar.

Stefanović je kazao da je američki državni sekretar Džon Keri, takođe, dao punu podršku Srbiji i sa premijerom razgovarao o mogućnostima za investicije.

-I ruski minsitar spoljnih poslova Sergej Lavrov i drugi ministri su govorili o načinu na koji mogu da sarađuju sa Srbijom i koliko je Srbija važna kao partner, kao i koliko je u zemlji uradjeno da bismo se približili redu razvijenijih zemalja - napomenuo je Stefanović.

Ističući da je pred Srbijom još mnogo posla, Stefanović je rekao da današnji dan pokazuje koliko je Srbija bila važna i koliko je bilo važno prisustvo 44 ministra koji su pruzili podršku našoj zemlji da ide napred.

On je zahvalio svim policajcima i građanima Srbije koji su doprineli veličanstvenoj organizaciji Ministarskog samita.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.