Stefanović: Nikakvog odlaganja pregovora nije bilo

Izvor: S media, 10.Jun.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nikakvog odlaganja pregovora nije bilo

Šef beogradskog tima u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da nikakvog odlaganja pete runde pregovora nije bilo. To je pokušaj da se stavi Beograd u staru poziciju nekoga ko odbija, ko je negativan, ko ne želi dogovor, rekao je Stefanović.

Šef beogradskog tima u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da nikakvog odlaganja pete runde pregovora nije bilo i da su se svi saglasili da je potrebno više vremena za pronalaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << najboljih rešenja.

"Nije u pitanju nikakvo otkazivanje na naš zahtev, niti se Srbija od čega uplašila", izjavio je Stefanović Tanjugu, demantujući ranije izjave šefice prištinskog pregovaračkog tima Edite Tahiri da je dijalog, planiran za 14. i 15. jun, odložen na zahtev Beograda.

Tahiri: Srbija uplašena, traži odlaganje dijaloga!

"Mi smo se jednostavno svi zajedno dogovorili da nam je potrebno malo više vremena da uobličimo rešenja, koja bi trebalo uskoro da pronađemo i da ih finalizujemo dogovorom", rekao je Stefanović.

On je rekao da ima nekoliko pitanja koja su pred samom završnicom i da se očekuju brzi rezultati koji moraju usaglasiti interesa dve strane.

"Sigurno da smo blizu dogovora oko nekoliko pitanja i da svi očekujemo da na junskom sastanku postignemo neke brze rezultate. Ti rezultati naravno moraju biti pre svega usaglašenost interesa dve strane i u tom smislu, svi smo se složili da je važno da napravimo više napora da usaglasimo naše pozicije", kazao je šef beogradskog tima.

On je dodao da ovo ne treba razumeti kao bilo kakvo odlaganje, jer će se junski sastanak dogoditi, kako očekuje, krajem meseca, uz napomenu da tačan datum junskih pregovora nije ni bio određen.

Stefanović: Uskoro rešenje pitanja katastra na KiM

Bogdanović: Podela protiv Srba

"Beograd ni na koji način nije odgovoran za bilo kakvo odugovlačenje", rekao je Stefanović, dodajući da to predstavlja "pokušaj nekih struktura da ponovo stave Beograd u staru poziciju nekoga ko odbija, ko je negativan, ko ne želi dogovor".

"Taj film smo već gledali, kao što znate. To je oprobani recept, koji ovoga puta, naravno, neće uspeti. Zato što smo se mi postavili krajnje konstruktivno i fleksibilno i dali zaista dobre predloge i kreativna rešenja", kazao je šef beogradskog tima.

Stefanović je dodao da sa prištinskim timom neće razgovarati o istrazi navoda koje je u svom izveštaju izneo izvestilac Saveta Evrope Dik Marti, jer to nije direktno vezano za pregovarački proces.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.