Stefanović: Neistine u medijima o bezbednosti Jankovića

Izvor: Blic, 09.Maj.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Neistine u medijima o bezbednosti Jankovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su neistinite i izmišljene informacije u pojedinim medijima da bezbednost zaštitnika građana Saše Jankovića ugrožavaju četiri osobe zaposlene u državnoj administraciji.

- Pojavljuje se, nažalost, dosta neistina, izmišljotina u različitim medijima, u nekima se čak pominju i nekakvi funkcioneri MUP-a, što su potpune laži i neistine. Izmišljeni su i neki savetnici, što je takođe potpuna neistina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naglasio je ministar Stefanović.

Stefanović je naznačio da se nije radilo o proceni MUP-a o njegovoj ugroženosti, već da se Janković sam obratio MUP-u, odnosno pre toga BIA, koja je prosledila materijale ministarstvu na čijem je čelu.

Kako je istakao, "to je, nažalost, u medijima poprimilo određenu dimenziju. Da su te priče očigledno svesno puštene u medije govori i činjenica da je jedan od ljudi koji je bio sumnjiv Jankoviću, zato što se pojavljivao u njegovoj ulici, upravo njegov komšija".

- Drugu ličnost koju je identifikovao, po njegovom mišljenju kao nekoga ko može da mu ugrozi bezbednost, je naš proslavljeni rukometni as Peruničić i prosto ne mogu da verujem da iko može na ozbiljan način da razmišlja o ovoj priči - rekao je Stefanović.

Ministar policije je naveo da je MUP naravno preduzeo sve, da su razgovarali sa svim tim ljudima i utvrdili te činjenice.

- Prosto se u medijima plasiraju takve vrste informacija koje naravno nemaju nikave veze sa istinom, a služe očigledno da obezbede određenim ljudima neki politički rejting - zaključio je Stefanović.

U pojedinim medijima se navodi da je tužilaštvo na osnovu nalaza policije pokrenulo istragu protiv četvorice osumnjičenih za praćenje ombudsmana, a koji su zaposleni u državnim ortganima i imaju kriminalni dosije.

Prema saznanjima lista Danas, među njima je savetnik u MUP-u i šef obezbeđenja jednog visokog državnog funckionera.

Blic je već pisao da grupu čine državni sekretar u jednom ministarstvu, bliski saradnik aktuelnog ministra, pripadnik jedne bezbednosne službe sa krivičnim prijavama i kontroverzni biznismen.

- Nismo razgovarali sa Jankovićem, on je u dopisu koji je uputio MUP-u istakao da neće sarađivati sa policijom u ovom slučaju, da se on kao Saša Janković oseća bezbedno i da je ovo uputio BIA kao zaštitnik građana - precizirao je Stefanović.

Ministar je naveo da je Jankoviću pre nekoliko godina uspostavljena mera obezbeđenja po mestu rada, i da će MUP naravno svakom čoveku u Srbiji, ako se utvrdi da postoji bezbednosna ugroženost, obezbediti punu bezbednost i za njega i njegovu porodicu.

- U ovom slučaju nikakve bezbednosne ugroženosti nema, niti su informacije od svih službi bezbednosti MUP ukazivale na bilo šta slično - zaključio je Stefanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.