Stefanović: Kuper podržava Prištinu u tumačenju fusnote

Izvor: S media, 13.Jun.2012, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Kuper podržava Prištinu u tumačenju fusnote

Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović smatra da posrednik u dijalogu sa Prištinom Robert Kuper podržava Prištinu u težnji da se u regionalnom predstavljanju ne koristi fusnota koja je dogovorena u Briselu.

Stefanović je radiju Dojče vele, odgovarajući na pitanje kada će u potpunosti biti primenjeni dogovori o regionalnom predstavljanju i upravljanju administrativnom linijom, što prema tvrdnjama Prištine koči nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dijaloga, rekao da dogovori još nisu sprovedeni zbog različitog tumačenja, ali i jednostranih poteza Prištine.

"Tema regionalnog predstavljanja nije sprovedena zbog različitog tumačenja onoga što je dogovoreno u Briselu, dakle da li fusnota ide na tablicu ili ne. Mi smo dogovorili da fusnota stoji na tablici, međutim na moju veliku žalost, sada se svi prave kao da do toga nije došlo i u tome imaju očigledno podršku i Roberta Kupera", rekao je Stefanović.

Pregovori Nikolić-Jahjaga, de fakto priznanje Kosova

Hodžaj: Sudićemo o Nikoliću po njegovim delima

SAD: Kosovo priznalo manje država

S druge strane, problem administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak je stvar tehničke primene već dogovorenog aranžmana, dodao je Stefanović, naglasivši da očekuje da nova Vlada to do kraja sprovede u najkraćem mogućem roku.

Korišćenje KS i RKS tablica na Kosovu je neprimenljivo na severu

"Međutim, koraci koje Priština u međuvremenu preduzima, kao što su otimanje srpskih tablica i druge vrste maltretiranja srpskog stanovništva, nikako ne doprinose da bilo ko u Beogradu spremno i sa elanom uđe u taj proces s obzirom na to da vidimo kako se često zloupotrebljavaju dogovori koji su postignuti", kazao je glavni pregovarač.

Stefanović je ukazao da su sve mere koje preduzimaju kosovska policija jednostrane, da nisu dogovorene u Briselu i da prištinska vlast pravo za njihovo sprovođenje očigledno crpi iz kosovskog zakonodavstva i kosovskih propisa.

Kako je istakao, korišćenje KS i RKS tablica na Kosovu je neprimenljivo na severu zbog toga što "Srbi na severu to neće prihvatiti, a ni država Srbija".

"Zašto? Zato što se ljudi ucenjuju da uzmu kosovska dokumenta da bi dobili KS tablice", naveo je Stefanović.

(Tanjug)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.