Izvor: Blic, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Od kraja 2005. Mladiću se gubi svaki trag

Bivši ministar odbrane Zoran Stanković izjavio je da se Ratku Mladiću od kraja 2005. godine gubi svaki trag ističući da Vojska Srbije nije umešana u skrivanje haških optuženika.

"Utvrdili smo da je Mladić koristio vojne objekte do 1. juna 2002. godine, ali je na osnovu drugih podataka rekonstruisano njegovo kretanje sve do kraja 2005. kada mu se gubi svaki trag", rekao je Stanković za najnoviji broj nedeljnika "Vreme". Stanković, koji je obavljao dužnost ministra odbrane nekadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << državne zajednice SCG a potom Srbije, naveo je da "sa punom odgovornošću tvrdi da Vojska Srbije više nije umešana u skrivanje haških optuženika". "Ja ne mogu da znam čime se svako od 30.000 ljudi koji rade u vojsci bave kada odu kući, niti kakva su lična uverenja pojedinih starešina, ali je bitno da Vojska Srbije, kao institucija, više nije umešana u skrivanje haških optuženika", rekao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.