Šta je sve na raspolaganju srpskim ministrima

Izvor: Večernje novosti, 14.Nov.2012, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je sve na raspolaganju srpskim ministrima

VLADA je uvela strogu kontrolu svih troškova ministara, a posebno se vodi računa o rashodima tokom njihovog boravka u inostranstvu. Kako smo saznali u Nemanjinoj, dosad niko nije prekršio zacrtane limite, a poštuje se i ograničenje od 5.000 dinara, koliko su maksimalni računi za mobilne telefone.Kada su preuzimali resore, osim službenih automobila i vozača, ministri su zadužili i bankovne kartice, koje mogu da koriste isključivo za plaćanje hotelskih računa i podizanje dnevnica na službenim putovanjima. Međutim, dobili su i vrlo precizno uputstvo kako se koristi ”plastika”.Pre polaska na put, članovi Vlade treba da pripreme i listu troškova kako bi se napravio tačan obračun. Na kartici dobijaju iznos dnevnica, u zavisnosti od grada u koji putuju. Tako, recimo, dan proveden u Italiji može da košta 78 ili 58 evra, jer različito ”vrede” Rim i Torino. Za obilazak država u regionu dobija se 50 dolara za Albaniju, dok je dnevnica za BiH i Crnu Goru 41 evro.- Sve smo uradili kako bi se potpuno isključila gotovina pri plaćanju u inostranstvu - kaže nam Veljko Odalović, generalni sekretar Vlade. - Njihova je dužnost da nas obaveste i ukoliko planiraju neki poslovni ručak ili večeru, koju treba platiti, što se reguliše posebnim rešenjem. Međutim, karticom dosad niko nije platio nijedan ručak.Po povratku s puta, ministri imaju obavezu da sravne sve račune. Odalović dodaje da članovi Vlade, u slučaju neplaniranih troškova u tuđoj zemlji, uvek mogu da se obrate našim ambasadama. Inače, za putovanja u inostranstvo tokom sledeće godine u kasi Generalnog sekretarijata biće izdvojeno 71,8 miliona dinara, i to za premijera, potpredsednike i službenike, dok se boravak ministara plaća iz kasa resora.Uoči puta u inostranstvo, ministri mogu da zaduže i laptop računare, ali to retko ko čini. Jer, svi imaju tablet računare i mobilne sa ograničenim računom. Direktor Vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović, kaže da su se i prethodni ministri pridržavali pravila oko mobilnih telefona:- Njihovi mesečni računi bili su, u proseku samo 500 dinara. Vlada je usvojila odluku o broju posebnih savetnika, a ministri mogu imenovati najviše tri savetodavca.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strogi limiti ministarskih troškova

Izvor: B92, 14.Nov.2012

Beograd -- Vlada je uvela strogu kontrolu svih troškova ministara, a posebno se vodi računa o rashodima tokom njihovog boravka u inostranstvu, pišu "Novosti"...Kako ovaj list saznaje u Nemanjinoj, dosad niko nije prekršio zacrtane limite, a poštuje se i ograničenje od 5.000 dinara, koliko su maksimalni...

Nastavak na B92...

Evo koliko mogu da troše naši ministri van zemlje

Izvor: Kamatica.com, 15.Nov.2012, 08:59

Vlada je uvela strogu kontrolu svih troškova ministara, a posebno se vodi računa o rashodima tokom njihovog boravka u inostranstvu. Kako smo saznali u Nemanjinoj, dosad niko nije prekršio zacrtane limite, a poštuje se i ograničenje od 5.000 dinara, koliko su maksimalni računi za mobilne telefone..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.