Šta je Branko Ružić rekao: Šarić je sve kupio u vreme Koštunice

Izvor: Blic, 12.Feb.2013, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Branko Ružić rekao: Šarić je sve kupio u vreme Koštunice

Koga je sve Darko Šarić plaćao i ko se sa njemu bliskim ljudima viđao, povod je za novi u nizu sukoba, ovog puta na relaciji Socijalističke partije Srbije i Demorkatska stranke Srbije. Socijalisti tvrde da najveći deo Šarićeve imovine kupljen u vreme vlade Demokratske stranke Srbije. U DSS odgovaraju da sve navode treba da ispita Tužilaštvo. Branko Ružić

Šef poslaničkog kluba SPS Branko Ružić kaže za “Blic” da je “trenutno najbitnije da se ispita kako je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << periodu Koštuničine vlade ispumpano više od milijardu evra, a da to niko nije kontrolisao”.

- Kadrovi SPS nisu bili ni na jednoj funckiji. Nije bilo kadrova SPS na funckiji premijera niti ministra finansija, policije, guvernera ili ni na čelu Agencije za privatizaciju ili pranje para. Na svim funckijama koje su odgovorne za Šarićevo poslovanje bili su kadrovi koje je predložio DSS ili neka druga partija - poručuje Ružić.

On dodaje da je osnovno pitanje kako je u vremenu Koštuničine vlade “Metals banka” pretvorena u “Razvojnu banku”.

- To je možda ključ poslovanja Šarića - ističe Ružić.

Za zahtev DSS da ga tužilac ispita povodom navoda o finansiranju te stranke, Ružić je ocenjuje da je to gubljenje vremena ali i “da je otvoren za svaki poziv nadležnih institucija”.

Ružić objašnjava da nije tvrdio da je Šarić finansirao DSS, već samo da li treba da veruje u priču da je ova stranka 18 meseci finansirana po 220.000 evra od tog istog narko klana, ali da je u interesu Koštunice da se to ispita. U DSS za Blic međutim, kažu da će i oni insistirati da se Tužilaštvo ispita navode Branka Ružića da je stranka od Šarića dobijala 220.000 evra mesečno

- To su bestidne laži! Iznoseći bestidnu laž, očcigledno je da Ružić pokušava da sakrije nešto krupno, a to su sastanci Ivice Dačića i njegovih saradnika Branka Lazarevića i Ivice Tončeva sa mafijom - kaže za Blic Petar Petković, portparol DSS.

Prema saznanjima “Blica” Šarić nije otplaćivao ni rate kredita međutim, i pored neizmirenih obaveza ugovori o privatizaciji nisu raskidani, a što je bila obaveza nadležnih institucija.

Nije tajna da je imperiju po Srbiji narko bos gradio najviše u periodu od 2004. do 2008. godine.

Tada je na čelu Vlade bio Vojislav Koštunica, a ministar privrede i privatizacije njegov stranački kolega Predrag Bubalo.

“Blicov” izvor blizak istrazi kaže da se procenjuje da je država oštećena nekoliko desetina miliona evra, a Šarićev klan ostao do danas dužan za poslovanje svojih kupljenih investicija. U vreme Vlade DSS Šarić se nije samo ‘širio’ po državnom zemljištu i firmama već je 30. maja 2005. godine dobio i državljanstvo Srbije.

Šarić je najviše kupovao po Vojvodini i to poljoprivredne kompanije koje poseduju hektare oranica pa je u vlasništvo njegovih firmi završilo oko 6.000 hektara obradive zemlje. Ovaj narko bos kupio je najmanje četiri hotela koji su prema navodima, privatizovani 2005. ali se vode kao vlasništvo Šarićevih firmi od 2009. godine.

“Blicov” sagovornik navodi da se još ne zna precizno šta sve poseduje odbegli narko bos, ali je deo njegove imovine i industrija p oljoprivrednih mašina „Zmaj“ kupljena je 2006. godine i Tatarsko brdo sa nekoliko kuća.

Povezane vesti: Ružić: Napadi na Dačića pokušaj državnog udara

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.