Srpski pokret obnove je živ

Izvor: B92, 21.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpski pokret obnove je živ"

Vuk Drašković (FoNet)

Valjevo -- Lider SPO-a Vuk Drašković izjavio da će ta stranka učestvovati na izborima onda "kada narod bude birao svojom glavom, a ne glasao".

Drašković je na promociji svoje nove knjige "Meta" sinoć u Valjevu rekao da izbora u Srbiji i nema, jer se od naroda traži da samo overi ono što su analitičari i agencije za istraživanje javnog mnjenja već izglasali.

On je kazao da je "prvi krug novih predsedničkih izbora u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već održan, da su u njemu Tomislav Nikolić i Boris Tadić, da je održan i drugi krug pa je situacija neizvesna, a analitičari i agencije još broje glasove".

Drašković je naveo da ga nije "ubio" Slobodan Milošević, čak ni u atentatu u Budvi, već su ga "ubili" prijatelji i saveznici, "čija su koplja došla s leđa i sa boka".

"Oni su izmislili priču kako je to tobože bilo smišljeno da bih sebi podigao cenu i za SPO izborio bolju poziciju u podeli kolača vlasti, što je 90 odsto naroda tada prihvatilo", kazao je Drašković.

Lider SPO-a je rekao da je u političkom smislu platio najveću moguću cenu tome što je govorio istinu, što svoj narod nije hteo da gura u jad, bedu, ratove i izbeglištvo.

On smatra da Srbija posle petooktobarskih promena nije ona za koju se borio i koju je sanjao, kao i da za "ovakvu Srbiju, on i SPO nemaju nikakvih zasluga".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.