Srpska sela dvadeset sati dnevno bez struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska sela dvadeset sati dnevno bez struje

GNJILANE - U Gnjilanu i ostalim opštinama Kosovskog Pomoravlja, u mestima koja nastanjuju Srbi, na snazi su drastične restrikcije struje, što znači da struje nema pet ili šest sati, pa je onda ima svega jedan čas.

Kako je agenciju Beta rekao koordinator Vlade Srbije za opštinu Gnjilane Predrag Stojković, takva situacija traje poslednja tri dana, dok su pre toga na snazi bila isključenja 3:3, odnosno struje je bilo po tri časa, pa je nije bilo sledećih tri. "Opština >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekako radi uz pomoć agregata koji smo dobili od ministarstva za lokalnu samoupravu. I privatne kuće mahom imaju agregate, ali ima mnogo ustanova, među njima i škola koje nemaju agregate i zavise isključivo od struje", izjavio je Stojković.

On je dodao da "ne može da se seti" kada su poslednji put u opštini Gnjilane imali ceo dan struju bez isključenja, ali da je to svakako bilo pre juna 1999. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.