Izvor: B92, 29.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska narko mafija imala veze i sa Austrijom

Beč -- Istraga austrijske policije, pokrenuta posle ubistva srpskog premijera Zorana Djindjića, dovela je u vezu neke slučajeve otkrivenog šverca droge u toj državi sa uhapšenim pripadnicima Zemunskog klana u Beogradu. U jesen 2002. godine, na graničnom prelazu Nikelsdorf, austrijski carnici su otkrili 10 kilograma heroina, koje je jedan Srbin svojim vozilom hteo da prošvercuje u Austriju. Sada austrijska policija ponovo razmatra to otkriće, jer se neka lica, umešana u taj slučaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalaze u okruženju uhapšenog Zvezdana Jovanovića, osumnjičenog za ubistvo Djindjića. "Što se tiče ubistva srpskog premijera, za sada ne postoji nikakva veza sa Austrijom", rekao je portparol Direkcije za javnu bezbednost Austrije Rudolf Golia.

U istragu austrijske policije uključen je i oficir za vezu MUP-a Austrije sa Beogradom Paul Pialek, koji je bečkom dnevniku Prese potvrdio da postoji "široka saradnja sa vlastima u Beogradu". Na meti austrijske policije nalaze se i bankovni računi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.